Kinect lesz a Microsoft mobiljaiban

2014.06.10. 13:30

A Kinectéhez hasonló funkciók kerülhetnek a Microsoft következő csúcstelefonjába, ami most McLaren kódnéven ismert. Annak nem lenne sok értelme, ha a telefontól távol, a beépített kamera előtt kellene ugrálnunk és hadonásznunk, ezért a Microsoft inkább a kijelzőbe épít olyan szenzorokat, amelyek a felület megérintése enélkül is érzékelik mozdulatainkat.

A Verge úgy tudja, hogy a cég által 3D Touch vagy Real Motion néven emlegetett megoldást még a Nokia fejlesztette ki az elmúlt években. A McLaren valószínűleg a Lumia 1020 utódja lesz, hasonlóan púpos háttal, profi kamerával.

Miközben a Microsoft igyekszik felvenni a kapcsolatot az appok fejlesztőivel, hogy írjanak játékokat és egyéb alkalmazásoikat az újfajta szenzorok használatával, a Verge szerint ezt a technikát egyelőre megtartják maguknak, nem osztják meg a többi mobilgyártóval.

Az érintés nélküli vezérlés a telefon normál használata során is jól jöhet. Például meg tudunk szakítani egy hívást pusztán azzal, hogy a zsebünkbe csúsztatjuk a készüléket, vagy elhúzzuk a kezünket a kijelző fölött.

A 3D Touch a Windows Phone kezelőfelületét is átalakítja majd. Megjelenik egy Mixview nevű rendszer, amivel a főmenüben lévő csempék érintés nélkül, a föléjük vitt ujjat érzékelve kibomlanak, és apróbb csempécskék jelennek meg mellettük. Például elképzelhető olyan megoldás, hogy egy főmenübe tűzött névjegy mellett a telefonhívás és üzenetküldés gombja válik láthatóvá. Ez felgyorsítaná a készülék használatát, mégsem válna túlzsúfolttá a grafikus felület.