Lopásgátlót tesz mobiljába az LG

2014.06.12. 10:13

A mobiltelefonok könnyű célpontjai a tolvajoknak, hiszen egy-egy okostelefont nem könnyű beazonosítani, könnyen tovább lehet adni. A különböző mobilgyártók már régóta keresik a problémára a megoldást.

Az LG most a McAfee biztonságtechnikai céggel szövetkezik, hogy a legújabb csúcstelefonját valahogyan megnehezítsék a lopást. A dél-koreai cég nemrég mutatta be a G3 csúcskészüléket és mivel nem olcsó, szeretnék megóvni vásárlóikat a veszteségtől.

A mobilon van egy Kill Switch nevű alkalmazás, amellyel minden tartalamat le lehet törölni, ha a felhasználó elveszti vagy ellopják tőle a mobilt. De ez nem elég. A mobilokra a McAfee Mobile Security alkalmazást is ráteszik. Ez egyrészt vírustámadás elleni védelmet nyújt, menti az adatokat, távoli elérést és zárolást biztosít, valamint mindent lehet törölni a mobilról. Van egy plusz funkciója is, kijelzőzárjával megakadályozza, hogy visszaállítsák a gyári állapotot, rootolják, feltörjék a készüléket. Így a tolvajok nem tudják eladni, hiszen ki venné meg a használhatatlan telefont.