Ezzel vonul harcba a Samsung az iPad ellen

2014.06.13. 12:28

Tucatnyi különféle tabletet gyárt a Samsung, de egyik sem mondható igazán csúcsmodellnek, de mindegyikben van valami, amiben jobb a többinél, a riválisoknál. A dél-koreai cég azonban változtatni akar ezen, mégpedig a bemutatásával, ami úgy néz ki, mintha a péklapát nagyságú Galaxy S okostelefon tepsi méretűvé kinyújtott változata lenne.   

A nyugati újságírókat, akik már kipróbálhatták az új tableteket, lenyűgözte a 8,4 és 10,5 colos tabletek 6,6 milliméteres vékonysága, de még ennél is jobban bejött nekik a 2560×1600 pixel felbontású Super AMOLED kijelző, ami nemcsak a fényviszonyokhoz, hanem az éppen futó programhoz is hozzá tudja igazítani a működését. Olvasás közben kontrasztosabbak a betűk, mozizás alatt mélyebbek a feketék és élénkebbek a színek. Súlyra is jók a tabletek, nagyjából annyit nyomnak, mint az Apple iPadek.

Bár az első tesztelők szerint a Tab S jól van összerakva, nincs olyan érzése az embernek, hogy menten szétesik, bár azt azért megjegyzik, hogy a műanyag hátlap nem ad olyan prémium anyagérzetet, mint a Samsung által megszorongatni kívánt Apple iPadeken lévő alumínium.

Ugyanakkor a Samsung bizonyos dolgokban előrébb jár, például a tableteken is van ujjlenyomat-olvasó, ami az iPadről egyelőre kimaradt. A gombba épített leolvasóval nemcsak a kijelzőzárat tudjuk feloldani, hanem a Paypalon is fizethetünk vele. Ezt a gyerekeink is használhatják beléptetésre, elérhetik vele a nekik szánt, korlátozott funkciójú felületet.

A tableteket nyolcmagos Exynos processzor hajtja meg, 3 gigabájt RAM-mal, a hátsó kamera 8 megapixeles az első pedig 2,1 megás. Júliusban csak a wifis verzió lesz elérhető, 16 gigabájt beépített tárhellyel, amit akár 128 gigás memóriakártyával is bővíteni tudunk. Árban versenyképes a két tablet, az Egyesült Államokban 400 illetve 500 dollárért lesznek kaphatók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?