Kanadában startol el a magyar fotós app

2014.06.26. 12:02

Két évvel ezelőtt az év alkalmazásának választották meg a Smartmobil konferencián, idén pedig 72 millió forintos kockázati tőkével indulhat el világhódító útjára a Genio Studio képválogató alkalmazása, a Sortpad.

Az iOS-re telepíthető alkalmazás segítségével percek alatt szét tudjuk válogatni a telefonnak készített fényképeinket. A gyorsaságot a "húzd és dobd" megoldás biztosítja, ugyanis a kijelző közepén megjelenő fotókat egyszerűen csak a kijelző megfelelő oldalára kell húzni. (itt letölthető)

Magunknak tudjuk beállítani, hogy a kijelző élének melyik szakasza miként reagáljon. A tíz élre helyezett fül megfelelhet egy-egy készüléken lévő mappának, de a cél a Facebook vagy a Dropbox-fiókunk is lehet. Ha odahúzzuk a képet a megfelelő fülre, máris áthelyeződik az adott mappába, vagy kimegy a Facebook-oldalunkra. Sokkal egyszerűbb, mint állandóan mappák közt lépkedni. 

László Tamás, a Genio Studio ügyvezetője elmondta, hogy a tesztjeik szerint három perc alatt körülbelül 200 képet lehet szétválogatni, tehát a több ezer képes eskövői fotósorozatok is viszonylag gyorsan feldolgozhatók. Vagy ha eddig nem mertünk belevágni az évek óta gyűlő fotógyűjtemény szortírozásába, akkor most ezt is megtehetjük. 

A Genio Studio csapatába az OTP – Day One Magvető Tőkealap fektet 72 millió forintot, amiből a fejlesztőcég a nemzetközi piacokat tervezi meghódítani, először Kanadában fog megjelenni. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!