Képeken a gyönyörű Moto 360 okosóra

2014.08.06. 17:04

Egyetlen olyan okosórát tudunk mondani, amit mindenképpen szeretnénk legalább egy kis ideig a karunkon hordani: ez a kerek kijelzős Moto 360. De nem mi vagyunk azok a szerencsések, akik ezt máris megtehették, hanem Luca Viscardi, aki több napig játszott a Motorola kütyüjével, és egy rakás képet osztott meg róla.

Íme a legfontosabb tudnivalók:

  • vezeték nélküli töltője olyan, mint a Nexus 4 dokkolója,
  • nincs a hátlapon töltőcsatlakozó,
  • Viscardi szerint 2,5 napot kibír az akkuja,
  • vízálló, 30 percet kibír egyméteres mélységben,
  • optikai pulzusmérő van beleépítve.

A Google márciusban mutatta meg először a Moto 360 órát, és azóta sem tudjuk, hogy pontosan milyen lesz a hardvere. Később a júniusi Google I/O fejlesztői konferencián is szerepelt a Motorola által legyártott kiegészítő, amin a hordható eszközökre kifejlesztett Android Wear operációs rendszer fut.

nexusae0 moto-360-cradle
Fotó: Luca Viscardi

A rendszer specialitása, hogy bluetooth kapcsolaton kommunikál a telefonunkkal, és mikrofonjával venni tudja a hangutasításokat, tehát szóban keresést tudunk indítani. Emellett az Android 4.3-4.4 rendszer értesítéseit meg tudja jeleníteni. Ezt már kipróbáltuk az LG G Watch okosórával.

A megjelenési dátum még ismeretlen, az ára pedig véletlenül derült ki egy fejlesztői verseny kiírásából: 250 dolláros kiskereskedelmi ára lesz, ami forintban és áfával nagyjából 75 ezer forint.