Többen használhatunk egy telefont

2014.08.07. 16:40

Idén megjelenik az Android L (5.0) operációs rendszer, aminek az egyik újítása az lesz, hogy már a telefonokon is több felhasználói profilt tudunk majd bejegyezni, akárcsak a tableteken.

Ezt onnan lehet tudni, hogy egy felhasználó panaszkodott az Android hivatalos hibabejelentő oldalán a többfelhasználós üzemmód hiánya miatt, és néhány órán belül a Google egyik fejlesztője lezárta a hibajegyet. "Ezt a megoldást már implementáltuk, a következő nyilvános verzióban elérhető lesz" - írta a rendszer fejlesztésén dolgozó Google-dolgozó.  

Bár nem egyértelmű, hogy ebben az esetben mit jelent a "következő nyilvános változat", nagyon valószínű, hogy az Android L-re gondoltak. Ez a funkció egyébként már az Android 4.2-ben megjelent, de csak a tableteken.

A telefonon is garantáltan sikeres lesz a többfelhasználós, hiszen azt nagyon gyakran kölcsön kell adni másoknak: ha navigálni kell, akkor az anyósülésen ülőnek, ha órákon át várakozni, akkor a mellettünk üvöltő gyerekünknek.

Akkor is előnyös a több profil, ha szociofóbok vagyunk, vagy egyszerűen csak eszünk ágában sincs más kezébe adni a drága telefonunkat. Ezzel a megoldással ugyanis könnyen el tudjuk választani egymástól a munkahelyi és a személyes fiókunkat.