Vásárolni is tudunk majd a Twitteren?

2014.08.07. 14:08

A mikroblog-szolgáltató Twitter az elektronikus kereskedelemben akar valamilyen közvetítői szerepet kiharcolni magának. Most az Androidra kiadott alkalmazásában jelent meg egy "fizetés és szállítás" menüpont, ami egyelőre inaktív. 

Júniusban a Re/Code hírportál munkatársai vettek észre egy "most megveszem" gombot a Fancy kereskedőportálra mutató blogbejegyzésekben, és ugyanez az online újság korábban megszerzett olyan dokumentumokat, amelyek a Twitter kereskedelmi terveit tartalmazták. Állítólag pénzügyi szolgáltatókkal is tárgyal a blogszolgáltató, hogy kezelni tudja a felhasználók kártyás vásárlásait.

A Twitter gyakran kísérletezik új funkciókkal, amiket csak a felhasználók egy részénél kapcsol be, ezzel teszteli azok működését. Vannak másfajta újítások is, például az oldalon megjelennek mások által kedvelt bejegyzések, és olyan mikroblogok, amik a Twitter algoritmusai szerint érdekelhetnek minket. Nálunk az app legfrissebb verziójában nem látható ilyen menüpont, és valószínűleg azért, mert nem Magyarországon tervezik bevezetni az új szolgáltatást.

A kereskedelmi irány azért különösen érdekes, mert abban biztosan van pénz, és ez nemcsak a Twitter bevételeit növelné, hanem jó okot adnak a márkáknak, hogy vegyék komolyan ezt a blogszolgáltatást.