Minden titok kiszivárgott az új iPadről

2014.10.09. 12:58

Michael Andrew egy Apple-dolgozótól tudta meg, hogy milyen lesz az új iPad Air 2, de fotókat nem mert közzétenni, nehogy lebuktassa az informátorát. Az Apple egyébként már kiküldte az amerikai sajtónak a meghívókat az október 16-án lévő bemutatójára, amelyen hivatalosan is leleplezik az iPadeket és a Mac gépeket.

Fél milliméterrel vékonyabb
ipad-air-2-lead
Fotó: tinhte.vn

Az Apple ugyanolyan laminált kijelzőt épít az iPadekbe, mint az iPhone-jaiba, ezért az új Air körülbelül fél milliméterrel vékonyabb lesz, mint a most kapható változat. Az új kijelzőtechnika a képminőséget is javítja.

Szemből nem változik a tablet kinézete, leszámítva azt az apróságot, hogy megkapja az iPho ne 5S-en bevezetett ujjlenyomat-olvasós gombot. Tehát már az iPadre is be lehet lépni egy gombnyomással, nem kell jelszóval és PIN-kóddal vacakolni. Kicsit a hangszórók nyílása is megváltozik, de senki sem fog emiatt a boltokba rohanni egy új iPadért. 

A tablet vékonysága miatt meg kellett szabadulni a némítógombtól, és a hangerőállítók is egy kicsit mélyebben ülnek, mint eddig. Michael Andrew az elvakult Apple-fanokhoz hasonlóan a dizájnt emeli ki, hogy emiatt a gombok jobban belesimulnak a készülékbe (Úhhhh! Áhhhh!), mi viszont arra vagyunk kíváncsiak, hogy ez mennyire megy a használhatóság rovására. És persze követeljük vissza a némítógombot!

A szemközti kamera állítólag 720p felvételek készít, a hátsó felbontása a korábbi 5 megapixelről 8-ra nőtt, azt azonban még nem tudjuk, hogy ezzel is lehet-e lassított felvételeket lőni.

Amint az sejthető volt, a processzort lecserélik az új A8-asra, a RAM pedig 2 gigára bővül. Állítólag nem lesz többé 16 gigabájtos verzió, az iPad Air 2-t csak 32, 64 vagy 128 gigabájtos tárhellyel fogják piacra dobni.