Önnek mennyibe kerülne az internetadó?

2014.10.21. 20:39

A netszolgáltatók még nem küldtek nekünk adatokat arról, hogy mekkora az előfizetők átlagos adatforgalma, de a saját forgalmunkat látva biztosak vagyunk abban, hogy húsbavágó lesz a gigabájtonként kivetni tervezett 150 forintos adó. Feltéve, hogy annak az összegét átterhelik ránk, fogyasztókra.

De miért ne tenné ezt a szolgáltató? A professzionális felhasználóknál, akik filmeket, képeket vagy más adatokat küldenek a hálózaton, könnyen összejön akár havi 100 GB-os adatforgalom is, és sokan dolgoznak otthonról, nem üzleti előfizetéssel. Ennek az adatforgalomnak óriási adóterhe lesz a mai netes díjcsomagok átlagos havidíjához képest. De ha az online megvehető és letölthető játékokra gondolunk, azok is el tudnak füstölni jó pár gigabájtot havonta. 

Egyes szakértők szerint a 150 forintos gigabájtonkénti ár jóval a szolgáltatók költségszintje fölött van, tehát több adót szednének be, mint amennyibe a netszolgáltatás működtetése kerül.

Írja meg itt hozzászólásban, hogy önnek nagyjából mennyibe fájna az új internetadó!

Frissítés: Az eddigi hozzászólásokat látva a havi 100 gigabájttal nagyon szerények voltunk, és egyeseknek az adatforgalma több százezer forintnyi adót termelne.

Még egy frissítés: Egy olvasónk jelezte, hogy DNS-szekvenálást nyújtanak szolgáltatásként külföldi cégeknek, és olyan adatmennyiséggel dolgoznak, hogy egyetlen kísérlet 30 ezer forinttal lenne drágább az adó miatt.