Elindult a filmkölcsönzés Androidon

2014.11.04. 22:08

Androidon megjelentek a filmek is a Google Play Áruház kínálatában, jelezte egy olvasónk, de a Nexus 5 telefonján egyik sem volt megvehető. Egy androidos tableten mi is ugyanezt tapasztaltuk, de egyszer csak felbukkant egy kérdés, hogy elfogadjuk-e a használati feltételeket, és ezután máris megjelentek a filmek alatt az árak.

A kínálat nagyon vegyes. A főoldalon megjelenő Avatart például csak megvenni tudnánk, HD felbontásban 4300 forintért, SD felbontásban 3700-ért. Van azonban sok régebbi film is, mint például a Keresztapa, amiket kisebb felbontásban már 660 forintért ki tudunk kölcsönözni, a HD-ért pedig 880-at kér a Google.

Néhány film (például a fiam kedvence, az Így neveld a sárkányodat 2 mesefilm) csak HD változatban van fent, és nem derül ki, hogy milyen nyelven. A Keresztapa esetében sem egyértelmű, hogy szinkronizált változattal van-e dolgunk, vagy abban kell bízni, hogy a "Felirat: cseh, dán, német..." felsorolásban valahol ott van a magyar is, csak valamiért nem fért ki a főoldalra.

Frissítés: miután rákattintottunk a filmre, végiglapoztuk a leírását, alul megtaláljuk a szinkron és a felirat nyelveit. Nem túl praktikus megoldás, ennek az információnak a főoldalon és a vásárlás előtt megjelenő információs dobozban lenne a helye; Magyarországon viszonylag kevés embert érdekel, hogy csehül és dánul is megnézheti a Keresztapát.

Ezek a frissítések folyamatosan mennek ki a készülékekre, nem biztos, hogy mindenkinél azonnal megjelennek.