Bukás lesz a Google Glass?

2014.11.16. 13:46

Két és fél éve mutatták be a Google okosszemüvegét, de a lakosságnak szánt olcsóbb változata azóta sem készült el. Most 2015-ös megjelenésről beszélnek, és már az is felmerült, hogy nem lesz ebből az egészből semmi sem.

A fejre erősíthető eszköznek, amiben kamera és kijelző van, elég rossz a híre. Több helyen már a megjelenése előtt betiltották a használatát, mert túl könnyen lehet vele észrevétlenül fotózni, és a viselőit egyszerűen leseggfejezték (az angol Glasshole szóval). Mintha különösen nagy lakossági igény se lenne rá. Az okosórák egy kicsit nagyobb lendülettel fejlődnek, és a gyártók inkább ezekre fókuszálnak, nem a szemüvegekre. 

A Google Glass-t csak az menti meg a teljes bukástól, hogy néhány területen nagyszerűen bevált. Például a repülésben, az egészségügyben, a hadseregben és a gyártóiparban.

A Reuters jelentése szerint az alkalmazásfejlesztési projektből sokat leállítottak. Sok fejlesztőnek volt rossz tapasztalata, részben azért, mert kevés a Glass, és aki már vett magának, az is ritkán veszi fel. Egyszer Sergey Brint, a Google társalapítóját és a Glass-t kifejlesztő Google X labor vezetőjét is rajtakapták okosszemüveg nélkül, de azt mondta, hogy csak az autójában felejtette.