Mobilszolgáltatás indul angliai magyaroknak

2014.12.13. 10:41

Az Egyesült Királyságban élő magyaroknak indít mobilszolgáltatást NordTelekom Mobile néven NordTelekom. A pénteken indult szolgáltatásssal az Angliában élő több százezer magyar mobilja olcsón, vezetékes tarifával érhető el Magyarországról, miközben a hívott félnél nincs költség. A NordTelekom Mobile kártyájához angol és magyar telefonszám is tartozik.

A szolgáltatás része a kétnyelvű ügyfélszolgálat, valamint, hogy a kinti magyarok az itthoni online tartalmakat is zökkenőmentesen (magyar IP-címről) érhetik el. A SIM kártya és a két telefonszám régi mobil készülékeken, azaz okostelefon nélkül is használható. A NordTelekom Mobile a 7,5 font lebeszélhető indulóegyenleggel ad SIM kártyát és a házhozszállítást Angliában vagy Magyarországon most összesen 7 fontért. 

A SIM kártyát online megrendelés mellett az Egyesült Királyságban folyamatosan bővülő, várhatóan kétszáz, magyar élelmiszereket is árusító boltban is meg lehet vásárolni. Az Angliába készülők itthon is beszerezhetik a kártyát a NordTelekom irodájában. Az egyenleget feltölteni, vagy az előfizetést kifizetni Angliában a PayPoint 20 ezer viszonteladói pontból álló hálózatában, illetve a NordTelekom Mobile weboldalán lehetséges.

A NordTelkom piackutatást végzett az angliai piacra lépés előtt. Felmérésükből kiderült, hogy a több százezer főre becsült Angliában élő magyarok számára nehézkes és drága a telefonos kommunikáció az itthoniakkal. Magyar telefonjukat vagy kikapcsolva tartják kint, vagy bosszankodnak a magas roaming díjak miatt, angliai készüléküket pedig itthonról csak nagyon drágán lehet elérni.