A Blackberry végre megint azt csinálja, amihez ért

2014.12.18. 12:15

A kanadai mobilgyártó cég még mindig az életben maradásért küzd, miközben visszasírják azt a néhány évvel ezelőtti állapotot, amikor még meghatározók voltak a telefonok piacán. Miután az újítási kísérleteik kudarcot vallottak, a legújabb modelljükkel próbálnak visszatalálni az egykori siker receptjéhez.

Az új telefon neve egyszerűen Blackberry Classic, és ehhez illően úgy is rakták össze, hogy a cég minden klasszikussá vált megoldása megtalálható legyen benne. A korábbi dizájn mellé visszatért a jól bevált, sokgombos fizikai billentyűzet és a görgetőgomb is. Kisebb is, mint a legutóbbi modellek: 720x720 pixeles, 3,5 hüvelykes érintőképernyőt kapott a gombok felett. A BlackBerry 10 nevű saját operációs rendszert futtatja, de rajta lesz az Amazon alkalmazásboltja, így androidos appok is telepíthetők rá.

A Classic olcsóbb lesz az aktuális Iphone-oknál, de ez nem is elsődleges szempont, hiszen a bejáratott megoldásokkal elsősorban a bejáratott célközönséget lövik be, vagyis az üzleti ügyfelekre számítanak.