A Blackberry végre megint azt csinálja, amihez ért

2014.12.18. 12:15

A kanadai mobilgyártó cég még mindig az életben maradásért küzd, miközben visszasírják azt a néhány évvel ezelőtti állapotot, amikor még meghatározók voltak a telefonok piacán. Miután az újítási kísérleteik kudarcot vallottak, a legújabb modelljükkel próbálnak visszatalálni az egykori siker receptjéhez.

Az új telefon neve egyszerűen Blackberry Classic, és ehhez illően úgy is rakták össze, hogy a cég minden klasszikussá vált megoldása megtalálható legyen benne. A korábbi dizájn mellé visszatért a jól bevált, sokgombos fizikai billentyűzet és a görgetőgomb is. Kisebb is, mint a legutóbbi modellek: 720x720 pixeles, 3,5 hüvelykes érintőképernyőt kapott a gombok felett. A BlackBerry 10 nevű saját operációs rendszert futtatja, de rajta lesz az Amazon alkalmazásboltja, így androidos appok is telepíthetők rá.

A Classic olcsóbb lesz az aktuális Iphone-oknál, de ez nem is elsődleges szempont, hiszen a bejáratott megoldásokkal elsősorban a bejáratott célközönséget lövik be, vagyis az üzleti ügyfelekre számítanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?