45 milliárd dollárt ér a kínai Xiaomi

2014.12.22. 17:16

A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója a Wall Street Journal üzleti napilap szerint egymilliárd dolláros befektetést szerzett, amivel a cég értéke 45 milliárd dollárra nőtt. A vállalat nem kommentálta az értesülést, de ha igaz a hír, akkor ez óriási ugrás a tavaly augusztusi 10 milliárdos értékről.

Azóta a Xiaomi benyomult Délkelet-Ázsiába, Brazíliába, Mexikóba, valamint Indiába, ami már a növekedésének egyik legerősebb motorja. A TechCrunch hírportál azt írja, Indiában vannak olyan online kereskedők, akik már hetente százezret adnak el a Xiaomi okostelefonjaiból.

Tavaly körülbelül 19 millió mobilt adott el a Xiaomi, idén azonban várhatóan 40 millióval duplázni fog. A Gartner legfrissebb piackutatása is név szerint említette a céget, amely dobogós helyen áll az okostelefonok piacán a Samsung és az Apple mögött.

Nemrég volt egy kis félreértés a Xiaomi bevételeivel kapcsolatban, több amerikai híportál ugyanis azt írta, egész évben csupán 56 millió dollár volt a nyeresége. Kiderült, hogy ez csupán a társaság amerikai leányvállalatának a profitja. Forró téma a Xiaomi forgalma, mert a cég elképesztően olcsón árul jó minőségű okostelefonokat. A vállalat azt mondja, a telefonokon futó appok eladásával növeli a profitját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?