Extra kijelzőnek még jó a levitézlett iPad

2014.12.22. 12:57

Az iPad általában kihasználatlanul fekszik az asztalon, amikor a számítógépet használunk helyette. Egy új szoftverrel azonban extra kijelzővé alakíthatjuk át a tabletet. A Duet Display nevű appot az iPadre, a kiszolgáló szoftverét pedig egy Mac gépre tudjuk feltelepíteni. A Macen futó program ingyenes, a tableten futó app körülbelül háromezer forintba kerül.

Eddig is voltak olyan alkalmazások, amelyek átsugározták a Mac gépek vagy a pécék képét a tabletekre, sőt, külső kijelzőként is használni tudtuk a tableteket. Ezek a programok azonban wifin kapcsolódtak a számítógéphez, és emiatt érezhetően lassú volt a kommunikáció a két eszköz között (ilyen például az Air Display, amivel nem voltunk ennyire elégedettek, hamar le is töröltük a gépről).

A Duet Display azonban usb-n kapcsolódik a Macre, ezért elég gyors a kapcsolat. Az appot egyébként Rahul Dewan írta meg, aki három éven át dolgozott mérnökként az Apple-nél.

Az alkalmazásnak a kicsi iPad mini 3-on is nagy hasznát vettük: kihelyeztünk rá egy hírgyűjtő oldalt, hogy azonnal lássuk a friss tartalmakat. Ezt megtehetnénk úgy is, hogy a tablet böngészőjében töltjük be ugyanezt az oldalt, csakhogy akkor nem tudnánk egérrel rákattintani egy érdekesebb hírre, nem tudnánk a weboldalt egy mozdulattal áthúzni a nagyobb méretű asztali monitorra.

A Duet Display beállítása pofonegyszerű. Csak fel kellett telepíteni a tabletre, és Macre. Az általunk használt Mac minin javasolt egy újraindítást, hogy fel tudja telepíteni a drivert az új kijelzőhöz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!