Matricákkal újított a Facebook

2014.12.23. 15:56

Szmájlik, emojik és különféle matricák nélkül unalmas lenne az online csevegés. A Facebook most már azt is lehetővé teszi, hogy a Messengerben használt matricákat rábiggyesszük a fotóinkra, amihez a Stickered nevű appot kell letölteni. Androidra már a múlt héten kiadták, és most megérkezett iOS-es verzió is.

Ezt a minőséget tudja a Facebook
Ezt a minőséget tudja a Facebook

A Facebook mérnökei az egyszerűségre törekedtek, a minőség rovására. Szinte az örökkévalóságig a matricán kell tartani az ujjunkat, ha módosítani akarjuk a képet. Ha meg is van a kívánt matrica, a végeredmény nem biztos, hogy jó lesz. A rajzolt figurák ugyanis velünk szemben állnak, míg az emberek a legritkább esetben fordulnak pont a kamera felé. Még egy mínusz pont jár a Facebooknak a matricázott képek gagyi felbontása miatt.

PicSay Pro: torzítani tudjuk a felhelyezett matricát, hogy jól illeszkedjen a képhez.
PicSay Pro: torzítani tudjuk a felhelyezett matricát, hogy jól illeszkedjen a képhez.

Azért vagyok ilyen finnyás, mert már évek óta használom a PicSay Pro nevű appot, ami Androidon a matricázás királya. Az ingyenes változatban nem, csak a 900 forintos Pro verzióban van benne az a funkció, amivel torzítani is tudjuk a matricákat.

Az appban személyre szabható szövegbuborékok és rengeteg képbuheráló alapeszköz is van, nem csak matricázni tudunk. Sajnos az iOS-re kiadott változata béna, meg sem közelíti az androidos verziót, amivel pillanatok alatt létre tudunk hozni nagyszerű műalkotásokat, a lehető legjobb felbontásban. Ilyen az alábbi, járdán felfedezett Csulaszaurusz is, aminek jó irányba tudtam beállítani a fogsorát: 

Mindig egyszerűbb a helyzet, ha szemből kell felragasztani a virtuális matricát:

Aki tud profibb matricázót, ne legyen rest megosztani hozzászólásban!

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM