Kínából jön az iPhone 6 új kihívója

2015.01.15. 14:11

Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója egészen komolyan gondolja, hogy cége lesz a kínai Apple. Csütörtökön két okostelefont mutatott be Pekingben, és előadásában végig azt hangoztatta, hogy az új modellek miben jobbak az iPhone 6-nál. Például abban, hogy nem dudorodik ki a kamerájuk. Junnak azért lehet ekkora bátorsága az Apple-höz hasonlítani a cégét, mert 2014-ban a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója lettek, és ezt a sikert szédületes sebességel érték el. 

Ehhez persze azt is hozzá kell fűzni, hogy a Xiaomi elsősorban az indiai és kínai vevők köreiben népszerű, az ő pénztárcájukhoz vannak hozzáigazítva az árak. Ez viszont kevésbé igaz a most bemutatott modellekre.

Az egyszerűbb Mi Note kijelzője 5,7 colos, kamerája 13 megapixeles, és a felületét hajlított karcálló üveg borítja. A szelfikamera 4 megapixeles, és állítólag félhomályban is jó képeket készít. Ebben Snapdragon 801-es processzor, 3 GB RAM és 3000 mAh-ás akku van. A telefon nem olyan olcsó, mint a Xiaomi többi készüléke: 260 dollárba kerül.

Ennél is drágább a Xiaomi Mi Note Pro, de az 530 dolláros modell már csúcskategóriásnak mondható. A legújabb nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 810 processzort és 4 GB RAM-ot tettek bele, és a kijelző 2K felbontású.