Korlátlan mobilnetet ad a UPC

2015.03.10. 10:52

A UPC már tavaly ősszel elindított egyfajta mobilnetes hozzáférést az előfizetők wifijére épülő Wi-Free szolgáltatással, de hiába van a rendszerében 300 000 hotspot, a lefedettség így is eléggé foltszerű. A tesztünkben is kissé megbízhatatlannak bizonyuló wifis szolgáltatás mellé most egy új díjcsomagot is bevezet a kábelszolgáltató, és ezúttal már a rendes mobilnetre, a Vodafone hálózatára tudnak csatlakozni az előfizetői. 

A Freedom nevű csomagok korlátlan netezést kínálnak, de nem gondoljuk azt, hogy nincs ebben semmi kompromisszum. A legdrágább, havi 12 ezer forintos Freedom XL csomagban is csak 4 megabites letöltési és 2 megás feltöltési sebességet kapunk, míg a legolcsóbb, havi háromezres csomag szerény 1 megabites letöltést és fél megás feltöltést kínál. Az évtizedes mobilnetes tapasztalatunk azt mutatja, hogy az utóbb legfeljebb csevegésre és emailezésre elég, a videókat, képeket, valamint a videókkal és képekkel telepakolt weboldalakat nem érdemes megnyitni ilyen átviteli sebességnél.

upc mobil freedom.thumb.png

  A díjcsomagok természetesen üzeneteket és telefonhívásokat is tartalmaznak, és a Freedom XL ilyen szempontból bőkezű: korlátlanul telefonálhatunk és sms-ezhetünk. Azt tudjuk még felhozni a Freedom díjcsomagok mellett, hogy mindegyiken szabadon használhatók a VoIP szolgáltatások, tehát a UPC nem fog senkinek az orrára koppintani, ha sms helyett Snapchaten vagy Facebook Messengeren üzenget, vagy éjjel-nappal a szkájpol.

Több multimédiás szolgáltatás élvezéséhez, például gyakran képmegosztáshoz, videózáshoz, nagyobb dokumentumok letöltéséhez, és párhuzamosan több online appot használatához, azoknak érdemes egy gyorsabb 4G-s csomagot választani.