Skype és Snapchat is lesz a Vodánál

2015.03.17. 13:33

Mindenki imádja a Hangoutsot, a Snapchatet, a Facebook Messengert, a WhatsAppot és a Skype-ot, hiszen a fene akar az üzenetekért és a lebeszélt percekért fizetni, a távközlési cégek pedig utálják ezeket a szolgáltatásokat, mert ők pont a percekért és üzenetekért szeretnének pénzt kérni.

A Vodafone úgy döntött, hogy nem áll az innováció útjába, és április elsejétől mindegyik most forgalmazott, mobilinternetet is tartalmazó lakossági előfizetéses csomagjában engedélyezi ezeknek a szolgáltatásoknak használatát. A magyar mobilszolgáltatóknál általában a díjcsomagtól függ, hogy szabad-e online telefonálni, és ezt csak a drágább előfizetéseknél szokták engedélyezni.   

Diego Massidda vezérigazgató közölte, hogy a változás a jelenlegi lakossági Go, Go+, valamint a Red csomagok előfizetőire, a MobilNet (Basic, M, L, XL) mobilinternetes adatcsomagok felhasználóira és az Üzleti Red, a Vállalkozói Fix és Osztható csomagok előfizetőire vonatkozik. A cégvezér arra is felhívta a figyelmet, hogy náluk volt először olyan tarifacsomag, amiben korlátlan hívás és sms van, és most is az elsők között léptek.  

Egyelőre nem tudjuk, hogy a Vodafone mennyire veszi komolyan ezt a váltást. A közleményükben ugyanis többször leírták, hogy a szabad online telefonálás és csevegés a jelenlegi csomagjaikra érvényes. Nem állt ott, hogy a jövőben ez mindig így lesz.