A Vodafone búcsút mondott a roamingnak

2015.04.01. 09:39

Szerdán nagy dolgot jelentett be a Vodafone azzal, hogy a korlátlan telefonálást és üzenetküldést kínáló Red díjcsomagokban eltörölte az európai roamingot. Az új díjcsomagokkal az ügyfelek pontosan úgy tudnak telefonálni, üzenni és mobilnetezni, mintha itthon lennének. Az új csomagra előfizetők számára megszűnik a napijeggyel való szórakozás, ami sokkal korlátozottabb és kényelmetlenebb megoldás. 

A Vodafone némi statisztikával is alátámasztotta, hogy miért fontos ez a díjazás az ügyfeleiknek. Azt mondják, hogy a felmérések szerint minden évben az ország fele utazik külföldre, és a célországok többsége Európában van.  

A magyarok évente 35 millió napot töltenek külföldön

A sajtótájékoztató után megkérdeztük Diego Massiddát, a Vodafone Magyarország vezérigazgatóját, hogy mennyien használják a Red csomagokat, de csak annyit mondott, hogy sokan, így nem derült ki, hogy mennyi ügyfél számára lehet vonzó az új ajánlat. Azt azonban kifejtette, hogy a Red csomagok elsősorban azoknak szólnak, akik hajlandók többet fizetni a több szolgáltatásért és a korlátlanságért.

Az egyik új csomag a Red Extra EU, ami 15 ezer forintba kerül havonta, és 4 GB internetezés van benne. A Red Medium EU csomagban 12 ezer forintért 2 GB-os adatcsomagot adnak, a legolcsóbb Red Basic EU pedig havi tízezerért 500 megabájtos adatforgalmat tartalmaz. Mindez a Red csomagoknál szokásos korlátlan sms-en és telefonáláson felül értendő.

Fontos változás, hogy a 990 forintos napijegy mostantól nemcsak a Red, hanem más csomagokkal is igénybe vehető. A kínálat is nő, megjelennek az Európán kívül Amerikát, Afrikát és Ázsiát is lefedő Világjegyek: az afrikai és az amerikai országokban érvényes jegyek napi 1990 forintba, az Ázsiára érvényes verzió 2990 forintba kerül. 

Csak egy újabb lépés

Diego Massidda az új csomagok bejelentése előtt kifejtette, hogy miként is jutottak el idáig. 2012-ben, a hálózat modernizációjával elsőként fedték le az ország területének nagy részét mobilszélessávval. 2012 végén jelentették be a Red csomagokat, teljesen korlátlan hang- és sms-használattal. Tavaly ősszel a családi kedvezményes ajánlatokat vezették be.

Ami a roamingot illeti, először egy napijeggyel próbálkoztak, amivel naponta 990 forintért lehetett úgy használni az előfizetéseket az EU területén, mintha itthon lennénk. Március közepén a VoIP appok, vagyis a WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Viber és más hasonló alkalmazások használatát engedélyezték a mobilhálózaton.  • Hírek
  • Hírek