Ingyen áramot kapnak a brit mobilozók

2015.04.02. 10:34

Hiperérzékeny pontra tapintott rá egy brit mobilszolgáltató, ami minden mobilozót érint: az okostelefonok akkuja nagyon gyorsan lemerül. Az EE nevű mobilcég azt találta ki, hogy mindegyik előfizetőjének ad egy külső akkut, amit bármikor lecserélhetnek egy másik, teljesen feltöltött egységre a boltjaiban.     

Az új szolgáltatásra sms-ben tudnak regisztrálni, akiknek 30 napos, illetve 12 vagy 24 hónapos hűségszerződésük van mobilra, vezetékes telefonra vagy szélessávra. A feltöltőkártyás ügyfelek akkor vehetnek részt az akkuprogramban, ha legalább három hónapja a szolgáltató ügyfelei.

A 2600 mAh-ás akkuval egyszer biztosan fel tudjuk tölteni az okostelefont.

Az ELMŰ és a magyar mobilszolgáltató helyében máris elgondolkodnék, hogy miként lehetne egy hasonló szolgáltatást bevezetni, mert igény az biztosan lenne rá. A rendszerben bőven vannak továbbfejlesztési lehetőségek, az akkuk cseréjét akár automatákkal is meg lehetne oldani, hogy azok több helyen elérhetők legyenek.

Az biztos, hogy az EE-t sem a jótékonyság vezérelte, amikor a programot kitalálta, hanem az a tény, hogy a működő mobilok folyamatosan képesek bevételt termelni telefonhívásokkal, sms-ekkel és mobilnetezéssel, a lemerült okostelefonok azonban nem.