Lézer is van a moduláris iPhone 6 tokon

2015.04.30. 13:26

A magyar Moscase után a Kickstarteren megjelent még egy fejlesztési ötlet, amely azt tűzte ki célul, hogy iPhone 6-ot többféle szenzorral tudjuk felszerelni. A magyar csapat azt találta ki, hogy alapból egy rakás szenzort beleépítenek a tokba, és náluk a hátlap lesz cserélhető. A Nexpaq ezzel szemben inkább a Google-féle Project Ara dizájnját igyekezett lemásolni, ami azt jelenti, hogy apró modulokat lehet ráhúzni egy előre legyártott vázra.

A Nexpaq kétféle tokot gyárt, az egyiket iPhone 6-ra, a másikat Samsung Galaxy S6-ra.

df378349c248637b4bf11576ef86eb8d original.png

Mindegyikben van egy 1000 milliamperórás akku, és hat modult tudunk rajtuk elhelyezni. Jó ötlet volt a fejlesztőktől, hogy a modulok legyenek csereszabatosak, mert így mindkét telefonra pontosan ugyanazokat a kiegészítőket tudjuk rádugni.

Egészen különleges modulokat találtak ki: hangszórót, még több akkut, szupererős ledet, sd-kártya-olvasót, páratartalom-mérőt, 64 GB-os háttértárat, alkoholszondát és lézert gyártanak le.

A csapat most támogatókat vár a Kickstarter oldalán, és hamarosan összegyűlik az 50 ezer dollárjuk, amiből el tudják kezdeni a gyártást. A magyar Moscase még nem áll ilyen jól: 11 napjuk van arra, hogy elérjék az induláshoz szükséges 150 ezer dolláros összeget, amiből még csak 37 ezer van meg  • Hírek
  • Bankszámla