Megbüntettek egy sofőrt az Apple Watch miatt

2015.05.29. 14:38

Négy büntetőpontot és 120 dolláros csekket kapott egy férfi Quebecben a rendőrségtől, mert vezetés közben az okosóráját nyomkodta. Jeffrey Macesin a CTV News hírportálnak elmondta, hogy a telefonja a táskájában volt, vezetékkel rákötve a zenelejátszóra, és szerinte a rendőrség azt láthatta, hogy az órája segítségével átugrott egy dalt. Eközben a kezét - nyilván csak az egyiket - a kormányon tartotta.

A rendőrök arra a szabályra hivatkoztak, amely vezetés közben megtiltja a telefonálási funkciókkal rendelkező bármilyen kézi eszköz használatát. Az Apple Watch nyilvánvalóan nem telefon, de össze van kötve az iPhone-nal, a beépített mikrofon és hangszóró pedig lehetővé teszi, hogy telefonálni is tudjunk vele.  

Macesin jogi útra terelné az ügyet, mert szerinte ez egy óra, nem egy telefon. Azt viszont nem ő fogja eldönteni, hogy egy apró érintőkijelzős óra, amit a kezünkkel együtt magunk felé kell forgatni, hogy lássuk, mi a fenét nyomkodunk rajta, mennyire használható biztonságosan vezetés közben. Akkor, amikor a kormányon lévő kezünk mozgását elvileg csak egyetlen dolog befolyásolhatja: az, hogy éppen merre akarunk kanyarodni.