Kezdődik a rákendroll a mobiliparban

2015.07.19. 00:11

A Marshall Headphones bemutatott egy okostelefont, mellyel igyekezett kimaxolni a zenehallgatás élményét. Ezzel jó példát mutat a többi márkának is, akik esetleg saját mobil bevezetésén gondolkoznak. A London névre keresztelt mobil baromi jól néz ki, és a burkolata alatt is sok érdekes ötletet találunk.

Speciális zenelejátszó, DJ-zésre használható keverőeszközök és hangszabályozó fut a Marshall Londonon, és még a hardverbe is belenyúltak: a mobil tetején két jack csatlakozó van, tehát ketten hallgathatják ugyanazt a zenét. Az M feliratú gombbal gyorsan elindítható a zenelejátszó. Most még csak előrendelni lehet 4995 svéd koronáért, ami körülbelül 170 ezer forintot ér, tehát a mobil a fölső árkategóriában fog versenyezni.

A telefon tudása átlagos: 4G, 16 GB tárhely, 2 GB RAM, 720p felbontású a kijelző és 8 megapixeles a kamera. A beépített hangszórók állítólag a leghangosabbak a Földön, amit majd akkor hiszünk el, ha lesz alkalmunk kipróbálni. Hallottunk már igazán remek kínai bluetooth hangszórókat, amikből a dobpergés úgy szólt, mintha macskák ugrálnának egy felfodított vájdlingon.

Mi jöhet még?

A Marshall London nagyszerű példa arra, hogy az Android okosan is személyre szabható. Sokkal okosabban, mint amikor pókemberes-vasemberes hátlappal és menüvel tesznek exkluzívvá teljesen hétköznapi mobilokat. Első ránézésre megmondható, hogy a Marshall ért valamit a zeneipar szubkultúráinak a nyelvéből.

 

Azt nem tudjuk, hogy a Marshall mennyi eladott készülékre számít, de a viszonylag szerény hardver és a magas ár alapján sejthető, hogy nem több millió eladott mobilból akarják megtermelni a fejlesztési költségeket.

Rengeteg olyan márka lehet még, amelynél lenne értelme egy ilyen mértékű bevatkozásra, tartozik hozzá egy jól definiálható közösség is. A sport elég jó iránynak tűnik, a falmászóknak, a gördeszkásoknak és a bringázóknak is nagyon speciális igényeik vannak. Persze a futballistáknak, ahogy hallottuk, bőven elég lesz néhány ferraris hátlap is.