Elképesztően jó az Apple Watch!

2015.07.21. 14:21

piacelemző Canalys becslése szerint az Apple körülbelül 4,2 millió Watch karórát adott el  a második negyedévben. A rivális gyártók eredményeihez képest ez elég jónak mondható, de jócskán elmarad a tavaly év végi jóslatoktól. Az elemzők ugyanis arra számítottak, hogy egy év alatt több mint 30 millió Apple Watch fogy el, de a mostani eladásokkal ennek a fele sem lesz igaz. 

Azt mondják, hogy az érdeklődés most a béka segge alatt van.

Világos, hogy egy

  • magasan árazott
  • kiegészítő jellegű
  • kevés appot futtató

okosóráért nem tolonganak a vevők. A Piper Jaffray elemzője, Gene Munster szerint az idei debütálás után jövőre várható egy kisebb siker, nagyjából 14 milliós eladással, és csak 2017 lesz az áttörés éve.

Egyébként imádják!

A borúlátó elemzőket látva hihetetlenül meglepődtünk, amikor pont most jelent meg egy másik kutatás is az Apple Watchról. Ebben az áll, hogy aki vett magának egy ilyen órát, a nagyon elégedett vele.

A vevők 97 százaléka gondolja úgy, hogy jól döntött, amikor Apple Watchot vett, ami a 2007-es iPhone esetében csak 92 százalék, a 2010-es iPadnél 91 százalék volt. Az Apple Watch-vevők 66 százaléka nagyon elégedett, 31 százalékuk kicsit elégedett. 

A Wristly és a TechOpinions közös kutatása a részletekbe is belemegy. Az átlagos felhasználók sokkal elégedettebbek az Apple okosórájával, mint a geekek és a szoftverfejlesztők.