Orrunk ala dörgöli a Google, hogy mindent tud rólunk

2015.07.22. 10:24

Aki esetleg elfelejtette volna, hogy az Android beépített nyomkövetésének hála a Google szó szerint minden lépésünket követni tudja, azt most a keresőcég pofozza fel a Csipkerózsia-álmából. Fokozatosan elkezdték bevezetni az Idővonal (Timeline) nevű funkciót, amivel a Google Térképekben meg tudjuk nézni, hogy mikor merre jártunk. Nálunk még nem aktív a funkció.

Mozgásunkat vagy egy idővonalon nézhetjük végig, vagy a térképre vetítve az útvonalat. Ha a Google Fényképek appba mentjük el a fotóinkat, és elmentjük a képek földrajzi adatait, akkor ezek is mind ott lesznek az idővonalunkon.

Minden egyes helyet szerkeszteni tudunk, hogy a megfelelő néven legyenek láthatók: Anyu lakása, Apu törzskocsmája, lehúzós virágárus, szívdöglesztő pincérnő/pincér. Csak hogy a titkosszolgálatoknak, ja nem, a Google hirdetési motorjának nekünk könnyebb dolgunk legyen, amikor az emlékeinket akarjuk felidézni.

Persze az idővonal csak akkor fog működni, ha engedélyeztük a telefon helyszolgálatásait, és ezen belül a helyelőzmények mentését is.   • Hírek
  • Támogatások