Waze, nálatok is dög meleg van?

2015.07.23. 09:10

Ahogy az autósok gyűjtik a Waze segítségével a forgalmi adatokat, úgy tudják az AccuWeather felhasználói megosztani egymással, hogy milyen az időjárás a környezetükben. Az app frissen aktivált AccUcast funkciójával gombostűket tudunk lerakni azokra a helyekre, ahol esik, havazik vagy fúj a szél. (Ez egyelőre csak iOS-en működik, a linkre kattintva letölthető az app.)

Az új funkció magyarul is elérhető. A főoldalon le kell gördíteni a térképig, rábökni, és az AccUcast fülre váltva a jobb alsó sarokban lévő kerek ikonnal (ami nem túl feltűnő) tudjuk megosztani az aktuális helyzetet. Ez lehet jégeső, jég, hó, eső, felhős, részben felhős és tiszta, illetve vészhelyzetet is bejelenthetünk erős szélről, csúszós utakról, áradásról vagy csökkent látótávolságról.

Azt nem tudjuk, hogy a felhasználók által közölt adatok meddig maradnak a térképen. Azt viszont ki tudjuk deríteni, hogy mikor küldték be az adatot, ha rábökünk egy bejelentés ikonjára. A 80 perce beküldött siófoki tiszta időt nem biztos, hogy el kell hinni, azóta már le is szakadhatott az ég, ezt azonban az alkalmazásban is könnyen tudjuk ellenőrizni a hivatalos mérési adatokat közlő főoldalon.

Az AccUcast jól jöhet egy ausztriai kiránduláson az Alpokban, ahol nagy eltérés lehet az időjárásban egy hegy két oldalán, vagy az olyan városokban, mint San Francisco, ahol egy rövid autókázással végigjárhatunk ködös, napos és esős kerületeket.  

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft