Autógyártók veszik meg a Nokia Here térképet

2015.08.03. 09:38

A hónapok óta tartó bizonytalanság után a Nokia bejelentette, hogy német autógyártók konzorciumának adja el a térképészeti részlegét. Az Audi, BMW és Daimler (Mercedes) 3,07 milliárd dollárt fizet, és várhatóan jövő év első negyedévében tudják lezárni a folyamatot. Sean Fernback, a Here vezetője szerint a függetlenedő térképészeti cég sokkal erősebb lehet, mint amilyen volt.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a részleg 6454 dolgozójának sorsa, főleg hogy éppen ez a tetemes dolgozói létszám volt az egyik oka annak, hogy a Nokia meg akart szabadulni a részlegtől, amely a Nokia Networks forgalmának csupán a tizedét állította elő. 

A Here iránt többen is érdeklődtek, az amerikai Apple-től az Uberen át egészen a kínai Baiduig, mert a cégnek elég komoly szabadalmi készlete van a térképészettel kapcsolatban.

A Nokia ezzel rendesen kitisztítja a portfolióját, és az Alcatel-Lucent 16,6 milliárd dolláros felvásárlásával a szélessávú hálózati technológiák kerülnek a középpontba. A cég azonban már azt is bejelentette, hogy 2016 során ismét mobiltelefont dobhat piacra.   • Hírek
  • Személyi kölcsön