Gyűlölethullám fogadta az Apple első androidos appját

2015.09.17. 11:05

Az Apple megtörte a jeget, és kiadta története első saját fejlesztésű Android-appját. Más kérdés, hogy a Move to iOS éppen az operációs rendszer lecserélését hivatott segíteni. Ezt a felhasználók nem is igazán díjazzák, a negatív értékelésekkel rögtön rekordközeli mélységekbe lökték az appot.

A Move to iOS jelenleg 1,8-as értékelésen áll az alkalmazásbolt 5-ös skáláján, ami biztosan nem abszolút rekord, mert például a Droidscale nevű app járt már 1,57-es mélységekben is, de azért ez is szép teljesítmény.

Ami miatt viszont problémás a dolog, hogy az egycsillagos értékelést adó felhasználók túlnyomó többségének esze ágában se volt kipróbálni az app által nyújtott szolgáltatást, ehelyett egyszerű Apple-utálukat fejezték ki a lehúzásával és a kommentjeikkel. Ez pedig rávilágít arra, hogy ezek az értékelési rendszerek a jelenlegi formájukban nem érnek sokat.

Nagyon könnyű direkt le- vagy éppen felhúzni egy-egy app értékelését anélkül, hogy bármilyen valós tapasztala lenne az adott felhasználónak magáról a termékről. Márpedig az értékelés éppen a többieket segítené abban, hogy érdemes-e kipróbálni egy appot. A megoldás valami olyasmi lehetne, hogy bizonyos ideig ténylegesen használni kelljen egy appot, mielőtt lehetőség nyílik az értékelésére. Persze az is feloldaná a problémát, ha ilyen esetekben rendeltetésszerűen használnák az értékelőrendszert az emberek, de nincsenek irreális elvárásaink, hiszen: