Picit megmutatja a jövőt a Telenor

2015.12.11. 13:14

Nagyon fontos lehet a Telenornak az új MyChat szolgáltatás, mert a sajtóosztály kétszer is elküldte az erről szóló közleményt, sőt még fel is hívtak. Elsőre izgalmasnak is tűnt a dolog, hogy feltöltőkártyával ingyen lehet csevegni a Facebookon, Whatsappon, sőt még a Twitter is benne van. Ehhez csak egyszer fel kell tölteni az egyenleget legalább 1500 forinttal, és máris aktiválódik a hozzáférés.

Az említett csevegőhálózatok appjaiban forgalmazott adatok ingyenesek, beleértve a képeket és az appon belül indított VoIP telefonhívásokat is. Amiatt sem kell aggódni, hogy egy Facebookon megosztott linkre kattintva költségekbe verjüók magunkat, mert a Telenor 250 megabájt extra adatforgalmat is mellékelt az ajánlathoz, és az ügyfelek sms-ben kapnak értesítést, amikor elhasználták az adatcsomag 80 százalékát, ahogy ez az adatcsomagoknál lenni szokott.

Ez az ajánlat annyira progresszív, mint az óriásáruház akváriumában tátogó akciós ponty.

Ha a telenorosok 2016. január 27-ig legalább 1500 forinttal feltöltik egyenlegüket, akkor egyszer 30 napon át működik az ingyenes csevegés. Utána game over, a szokásos díjcsomagok érvényesek, megy tovább az élet. Ez ugyanolyan ünnepi akció, mint a ponty időszakosan alacsony ára, de a hal kilója még mindig kevesebből kijön, akár 1300-ért is megkapjuk, és az ünnepi asztalnál is tök ingyen tudunk csevegni. 

El sem merem képzelni, mi lenne itt, ha az ideiglenes működő adatopció helyett valódi díjcsomagok kialakítására fordítanák a munkaórákat! A Telenor és mindenki más is tudja, hogy a jövő nem a percdíjas telefonálásról és a darabonként kiszámlázott üzenetekről szól, hanem a Facebook Messengerről és a többi üzenetküldőről, online telefonról (említhetném itt a profi vállalati kommunikációban használt Slacket és Lyncet is). Ebbe kaphatnak most ez előfizetők szerény betekintést. 

A szolgáltatókat csöppet sem kell félteni, valószínűleg nem fognak belerokkanni abba, hogy az ügyfelek olcsón tudnak online üzeneteket váltani. Vajon mekkora költsége lehet az online csevegésnek, ha más módon akár 10 euróért (3200 forint) egész évre előfizethetünk a Facebook Messenger, Whatsapp és még fél tucat másik csevegőapp korlátlan használatára? Ennyi pénzért a ChatSIM csak szöveget és emojikat enged forgalmazni, viszont megszabadít a roamingköltségektől. Fő hátránya a ChatSIM-nek, hogy ez nem egy adatopció, csak külön SIM kártyán vehető igénybe.

A legjobb persze az lenne, ha nem kéne már ilyen opciókkal és extra SIM kártyákkal bajlódni, hanem egyszerűen csak nagy adatcsomagokat kapnánk, és annyit cseveghetnénk, amennyit csak akarunk, és nem csak a Telenor által kiválasztott appokat használva, hanem bármilyen csetszolgáltatással.  

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM