Okoskonnektorral újít a Telekom

2016.02.02. 14:11

Amikor a Telekom pár éve elindította az Otthonőrző nevű távfelügyeleti szolgáltatást, még nagyon kezdetlegesek volt a lakásban felhasználható kütyük. Most viszont teljes sebességgel dübörög a Dolgok Internete, százféle online biztonsági kamera, bébimonitor, mozgásérzékelő, fogyasztásmérő és más szenzor közül válogathatunk.

Nagyjából egy éve kaptunk egy tippet arról, hogy a Telekom újra tesz egy kísérletet, de a nagy bejelentés elmaradt. Most is csak egy régi kedves kollégánk gyanútlan Google-keresése dobta elő a Telekom webshopjában megtalálható fél tucat eszközt, amivel okosabbá tehetjük az otthonainkat. Ezek a webshop főoldaláról nem is érhetők el.

Itt egy képernyőmentés, ha esetleg törölnék az oldalt:

Képernyőfotó 2016-02-01 - 14.50.46.png

A lakása okosítására rápörgött kollégánk (Arduinoból hekkel magának vízóraleolvasót, és több tucat ilyen cuccot kipróbált már) azt állítja, hogy ezeket a Fibaro termékeket elég jó áron forgalmazza a Telekom.

Képernyőfotó 2016-02-01 - 14.51.03.png

Megkérdeztük a távközlési céget, hogy mi a terve, már csak azért is, mert a kínálatból hiányzik egy központi vezérlő. Gyanús, hogy vagy a tévés set top boxba, vagy az adsl/kábelnet modemébe akarják beépíteni ezt a funkciót. A cég csak annyit volt hajlandó elárulni, hogy foglalkoznak a szolgáltatással, jelenleg egy zártkörű tesztelés folyik.  Amint lesz több információ, mondani fogják.