Szól a mobil, ha elhagyjuk a tollat

2016.02.16. 20:53

Az LG nem bírt türelmesen várni a barcelonai mobilkongresszuson megrendezésre kerülő sajtótájékoztatóra, és már most bemutatott néhány új mobilt. Köztük van a Stylus 2, amelynek elődjét mi is teszteltük. Az óriási, 5,7 hüvelykes kijelzővel bíró telefonhoz nem véletlenül adtak tollat, kényelmesebb azzal navigálni, mint az ujjakkal. Ráadásul rajzolni, írni is lehet a tollal.

Néhány új alkalmazást is kitaláltak a tollhoz. A Pen font app segít, hogy a kézzel írott szöveg ne olyan legyen, mint a macskakaparás. A legérdekesebb szolgáltatás azonban talán a Pen Keeper alkalmazás, amely segít abban, hogy ne veszítsük el a tollat. Szól, ha üresnek észleli a toll helyét és a készülék mozgásban van.

The-LG-Stylus-2-can-alert-you-if-you-leave-your-stylus-behind

A Stylus 2 kicsit vékonyabb, mint elődje, 7,4 milliméter vastag és 145 gramm. Belül 1,2 GHz-es, négymagos processzor hajtja 1,5 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájt tárhellyel. De ez utóbbi bővíthető microSD-kártyával. A készülék Android 6.0 Marshmallow operációs rendszerrel kerül a boltokba.

Valamivel erősebb hardvert kapott az LG X cam. Amint a nevéből is kiderül, ebben a mobilban a kamerán van a hangsúly. Hátul egy 13 és egy 5 megapixelest helyeztek el, a kijelző fölött pedig egy 8 megapixelest találunk. Ennek a telefonnak 5,2 hüvelykes full hd kijelzője, nyolcmagos és 1,14 GHz-es processzora van, 2 GB RAM-mal. A belső tárhelye csupán 16 GB, és az akkuja 2520 mAh-s. Ez is már Android 6.0-val érkezik.

Szokatlan újítás jelent meg az LG X screen nevű mobilon: a 4,93 hüvelykes fő kijelző fölött, a kamera melletti keskeny sávban van egy második 1,76 hüvelykes kijelző, amelyen az Android szöveges értesítései és a zenelejátszó vezérlőgombjai tudnak megjelenni. Ez is középkategóriás hardvert kapott, négymagos és 1,2 GHz-es processzorral, 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel. Az akkuja csupán 2300 mAh-s.  • Tippek
  • Hírek