Videón a Samsung vízálló csúcstelefonja

2016.02.16. 08:51

A tegnapi, a telefon erejét kiszivárogtató anyag után újabb véletlen történt az elméletileg február 21-én bemutatkozó új Samsung-csúcstelefonnal kapcsolatban: egy indonéz oldalon idő előtt elérhetővé vált a készülék előnyeit bemutató kisfilm.

A reklámban Dellie Threesyadinda indonéz íjász edzésén keresztül láthatjuk, milyen újítások lesznek a telefonban – persze ez inkább csak utaláshalmaz, semmint tényekkel alátámasztott specifikáció. A videón a vezeték nélküli töltés, az okosórával és a fitnesz-alkalmazásokkal való jó együttműködés mellett a vízállóság az, amit kiemelnek, egy teaser-oldalon pedig ennek megfelelő jelmondatokat („gondmentes felfedezés”) olvashatunk. Az oldalon további jelek utalnak arra, hogy az új telefonban átdolgozott biztonsági funkciók, illetve fényerősebb kamera lesz (vagy kiváló zseblámpa, a „bring light to the night” szlogen ebből a szempontból nem egyértelmű).

A telefon formáját tekntve nem sokban tér majd el az elődmodell S6 Edge nevű, csapott szélű változatától, bár úgy tűnik, hogy a tetszetős forma (szerencsére) továbbra is egyszerű dizájnelem, érintőképernyős funkciót nem adnak a telefon szélének. A telefont a barcelonai mobilkongresszuson mutatják majd be, elméletileg az Index is ott lesz, bár még pár ilyen véletlen szivárgás, és nem sok meglepetés marad majd, amit megírhatunk.

Az eddigi pletykák szerint a Galaxy S7-nek

  • 2560×1440 pixeles AMOLED kijelzője,
  • régiótól függően Snapdragon 820 vagy Exynos 8 rendszercsipje,
  • 32 vagy 64 GB tárhelye,
  • minden eddiginél fényérzékenyebb kamerái (f/1,7-ről pletykálnak),
  • és a korábbinál nagyobb, 3600 mAh-s akkuja lesz.