Elképesztő kamerát kapott a Sony Xperia X

2016.02.22. 13:25

Ki gondolta volna, hogy a Sony még egy csúcskategóriás sorozattal előáll a Xperia Z-k mellett? Pedig pontosan ez történt, az új X sorozat három tagja - Xperia X, XA és X Performance - komoly erőt képviselnek. A Sonynak szüksége is van erre, mert mostanában nem megy neki túl jól, a feltörekvő kínai riválisok leszorították a toplistáról.

A trióból az X Performance a legütősebb, ebben már a Snapdragon 820 csip dolgozik, és egészen brutális a kamerája. A hátsó 23 megapixeles, de ez még semmi. A hibrid autofókusz 0,1 másodperc alatt a tárgyra élesít, és az Alpha kamerákból átvett prediktív autofókusznak köszönhetően

a mobil megpróbálja kitalálni, hogy a mozgó tárgyak merre mozdulnak el.

Így tartja élesen a fókuszt, hogy a mozgó dolgok se egy homályos foltként jelenjenek meg a képeinken. Ezt még ISO 12800-as érzékenységgel is megdobták, és a szemközti kamera sem kispályás, 13 megapixeles képeket rögzít.

A telefon 2700 mAh-s akkuja kicsit kicsinek tűnik, de a Sony azt állítja, hogy olyan optimalizációt tett bele, hogy ihaj, és továbbra is két napnyi működést remélhetünk. Nyilván átlagos használat mellett.

A telefont 3 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel is felszerelték, amit microSD kártyával tudunk bővíteni. A telefon júniusban kerül a boltokba.