Sötétben is mindent lát a CAT S60 okostelefonban

2016.02.22. 11:06

Már többször meglepett minket a CAT a mobiltelefonjaival, például amikor a bemutatón egy működő betonkeverőbe dobták be a készüléket, ezzel demonstrálva, hogy az erős váz szinte mindent kibír. Most is meglepő és valóban egyedi újításokkal rukkolt elő a cég: a CAT S 60 az első mobil, amelyben 

beépített hőkamera van.

A CAT a hőtérképezésben erős pozíciókkal rendelkező Flir kameráját építette be a telefonjába. Ezzel az extrával pillanatok alatt megtaláljuk a ház rosszul szigetelt részeit, a szivárgó repedéseket. És persze a sötétben is minden élő testet láthatunk, úgyhogy a macskánk biztosan nem fog lesből ránk ugrani.

A hőkamerával videókat is készíthetünk, és a telefon kijelzi a mért hőmérsékleti értékeket. 

Megmaradt a CAT telefonokra jellemző ellenállóság: a készüléket 1,8 méteres magasságból leejthetjük, és öt méter mély vízben egy órán át úszhatunk vele. A kijelzőt Gorilla Glass burkolat védi a karcolásoktól.

A csipek is erősebbek lettek: nyolcmagos Snapdragon 617 processzort, 3GB RAM-ot, 32 GB tárhelyet, 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles szelfikamerát, valamit 3800 mAh-s akkut építettek a 4,7 colos kijelző mögé.