Megvan, mikor jöhet a ráncfelvarrt iPhone

2016.03.10. 19:55

Az Apple kiküldte a sajtómeghívókat a következő eseményére, ahol bejelent valamit, amit még titkol, de ahogy az lenni szokott, már rengeteg információ kiszivárgott arról, hogy mit is dobhatnak most piacra. A meghívókból mindenesetre azt már tudjuk, hogy március 21-én mutathatják be az új termékeiket. Jöhet az iPhone 5 felújított SE nevű változata, egy új iPad és egy új Apple Watch. 

Az Apple meghívóiból egyelőre nem derül ki semmi, mert az időponton túl csak annyi szöveg szerepel, hogy „Hadd hurkoljunk be!” Ebből a szakértők és a rajongók arra következtetnek, hogy ez egy utalás az új Apple Watch kiegészítőkre. Mások szerint meg simán arra vonatkozik, hogy a helyszín a cég cupertinói 1 Infinite Loop (1 végtelen hurok tükörfordításban) nevű központja lesz – írja az Independent.

A rajongók természetesen a legjobban arra kíváncsiak, hogy tényleg elkészíti-e a cég a 2013-as iPhone 5S típús modernizált változatát az iPhone SE-t. Néhányan pedig abban reménykednek, hogy az év végére várt iPhone 7 érkezhet meg – ez ellen szól, hogy általában ősszel van telefonszezon a cégnél. Olyan pletykák is vannak, hogy az iPad Pro kicsinyített változatát jelentik be, de van aki arra voksol, hogy új Apple Watch okosórát vásárolhatunk majd.

Az esemény egyébként éppen egy nappal lesz azelőtt, hogy az Apple-t meghallgatná az FBI. A szövetségi nyomozó iroda ugyanis azt szeretné, hogy a cég kerülje meg a saját titkosítását, hogy így adva betekintést a hatóságoknak a telefonokba.  A cég azonban nemcsak hogy nem hajlandó erre, hanem két friss jelentés szerint még azokat a lyukakat is gyorsan betömködné a titkosítási megoldásában, amelyeken most az FBI bekéredzkedne.