Beindult a nagyüzemi lájkvadászat az Instagramon

2016.03.29. 09:31

Értelmetlen lájkvadász képekkel telt meg az Instagram, miután a közösségi képmegosztó portál közölte, hogy algoritmusok fogja sorrendbe rendezni a hírcsatornákban megjelenő képeket. Főleg az Instragramon nyomuló márkák és más profi felhasználók aggódnak, hogy eltűnnek a nézők szemei elől, ezért kérnek meg mindenkit, hogy ugyan nyomjanak már rá a "követem" feliratú gombra.

Mindenképpen szükség van arra, hogy az Instagramot is algoritmusok szabályozzák, mert egyre többen nyitnak maguknak fiókot, egyre több a tartalom, és ezáltal követhetetlenné válik a pár percenként frissülő képfolyam. Az algoritmusok a legjobb képeket fogják a lista tetejére helyezni, ugyanakkor a kevésbé érdekeseket hátrébb sorolják.

Képernyőfotó 2016-03-29 - 9.26.05.png

Ez valóban okot adhat a pánikra a cégek esetében, amelyek rengeteg munkával gyűjtöttek maguknak követőket, hiszen ezután a követőik egy része nem is fog értesülni a közzétett képekről. Hogy a legkevésbé se legyen egyszerű a helyzet, az Instragram elemzőeszközöket sem ad a felhasználóinak, hogy kideríthessék, melyik bejegyzések működnek jól, és melyek nem.