Elkészült az utazók digitális svájcibicskája

2016.06.30. 10:35

Ahogy egyre magasabbra ér a hőmérő higanyszála, úgy csökken a hajlandóságunk arra, hogy teljesen kitömjük a táskánkat és a zsebeinket. Persze vannak dolgok, amiket nem hagynánk otthon nyáron se, ilyen például a külső akku, amivel egy alaposan dokumentált nyaraláson is kihúzza a mobilunk a nap végéig. És persze a fotókat és videókat is időnként le kell menteni a mobilról, mielőtt betelne a tárhely.

A fenti két feladatra általában többféle eszközt használunk, de találtunk erre egy univerzális megoldást. A Kingston MobileLite Wireless Pro nemcsak az akkut tölti fel a saját 6700 mAh-s akkujáról, hanem a fotóinkat és más fájljainkat is le tudjuk menteni a beépített 64 GB-os tárhelyére.

A töltőként való működésben nincs semmi extra, csak rá kell dugni a mobilt az usb portra. Az adatátvitel ennél jóval trükkösebb, ehhez le kell tölteni egy alkalmazást (Androidra és iOS-re adták ki), és wifin kell csatlakozni az eszközhöz. Ha ez megtörtént, a mobil könyvtáraiból pillanatok alatt átpakolhatjuk a fájljainkat a Kingston tárhelyére. Fontos odafigyelni, hogy a megfelelő appot töltsük le, mert a MobileLite korábbi verziójához kiadott app nem kezeli a Wireless Pro összes funkcióját.

A 64 GB-os verzió eleve sok helyet ad a fotóknak és videóknak, de előfordulhat, hogy ez mégsem elég. Ebben az esetben a Wireless Pro tárhelyét teljes méretű SD-kártyával vagy usb pendrive-val is bővíteni tudjuk, és azokra is áttölthetünk fájlokat (FAT, FAT32, NTFS és exFAT partíciókat támogat).

Hagyományos hotspotként is használhatjuk a beépített wifit, ami ráadásul kétsávos, 2,4 és 5 Ghz-es. A Kingston beépített egy Ethernet aljzatot, tehát az otthonunk, vagy nyaraláson a szállásunk vezetékes internetére is csatlakozhatunk. Egyedül azt sajnáljuk, hogy ennek a digitális svájcibicskának nincs mobilnetes változata, pedig ezzel lenne teljes a mobilitás.  • Hírek
  • Hírek