Szelfiálló lesz a mobilok kijelzője

2016.07.21. 14:34

Hamarosan már másfél méteres magasságból is nyugodtan leejthetjük a telefonunkat, mert nagyobb esély lesz rá, hogy a kijelzője nem törik össze. Ez persze csak akkor igaz, ha a mobilt a Corning által gyártott Gorilla Glass üveg ötödik generációjával szerelik fel.

A Corning az iPhone kijelzővédő üvegének beszállítójaként vált világhírűvé, és 2007 óta  körülbelül kétévente megújítja, egyre ellenállóbbá teszi a speciális Gorilla Glass üveget.

Eddig arra hajtottak, hogy a zsebből kieső mobiloknak nyújtsanak megfelelő védelmet, de az egy méteres magasságot túlságosan alacsonynak találták. Mint kiderítették, a legtöbb ilyen jellegű baleset - az esések 63 százaléka - nagyjából vállmagasságban történik. Általában szelfizés, fotózás közben tartjuk ilyen magasan a mobilt, és a készülék könnyen kicsúszik az ujjaink szorításából, amikor lenyomjuk az exponálógombot.

A Corning azt ígéri, hogy a Gorilla Glass 5 már 1,6 méterről is túléli az esést, és az üveg majdnem négyszer erősebb lesz, mint a hagyományos, nem edzett üvegek.

A vállalat mostanáig 4,5 milliárd készüléket szerelt fel az üvegeivel, és akkora hírnévre tett szert, hogy már autók szélvédőinek a gyártásával is megbízták - a Ford 2016-os GT modelljei például ilyen üveget kapnak.