Kémelhárítást építenek egy iPhone-tokba

2016.07.22. 09:55

Az okostelefonok a világ legjobb nyomkövető eszközei, és akkor sem lehetünk teljes biztonságban, ha repülő módba kapcsoljuk a készülékünket. Főleg akkor nem, ha valamelyik állami kémszervezet már beköltözött a mobilba.

Az okostelefon könnyen tud hazudni arról, hogy a bluetooth, a wifi és a gps ki van-e kapcsolva, hiszen a kijelzőn megjelenő állapotjelző indikátor csak egy szoftver. Soha nem tudhatjuk, hogy a hardver éppen működik-e. Ezen akar változtatni az amerikai lehallgatási botrányt kipattintó Edward Snowden, aki az Xbox és más hardverek feltöréséről elhíresült Andrew Huanggal szövetkezve kifejlesztett egy kémelhárító iPhone-tokot.

1469037866496 concept-rendering-1
Fotó: Andrew Huang/Edward Snowden

Az akkus tokra emlékeztető eszköz hardveresen csatlakozik a készülékhez, és folyamatosan monitorozza az iPhone rádiós eszközeit, hogy azok küldenek-e adatokat, amikor nem kéne.

Most még csak egy részletes tervük és egy készülő prototípusuk van, de később alapítványok segítségével megpróbálnak több pénzt felhajtani, hogy elkezdhessék a mobilozók szabadságát biztosító eszköz nagyobb volumenű gyártását.  • Hírek
  • Hírek