Megduplázhatjuk a mobilunk akkujának élettartamát

2016.08.10. 13:12

Mindent megtudhatunk a mobilunk akkujáról, és az élettartamát akár a kétszeresére is növelhetjük egy új app segítségével. A népszerű DigiCal naptárat jegyző fejlesztők készítették el az AccuBattery nevű androidos appot, és azt mondják, hogy már fél nap használat után sok új információt megtudhatunk a készülékünkről.

Az AccuBattery a merülés és a töltés alapján megméri, hogy a valóságban mekkora lehet az akku kapacitása, ez ugyanis eltérhet attól, amit a gyártó mond. Főleg több év használat után, amikor általában érezhető is az akku romlása, mert egyre gyakrabban kell tölteni. A mérésekről szép grafikonokat kapunk, hogy hónapokon át nyomon követhessük az akku változását.

Azt is látjuk az appban, hogy várhatóan mennyi ideig fog tartani az akku töltése, várhatóan mikor fog lemerülni különböző használati jellemzők esetén (bekapcsolt kijelzővel, kikapcsolt kijelzővel vagy készenléti módban).

Figyelmeztetést is beállíthatunk, hogy amikor a konnektoron lóg a mobil, körülbelül 80 százalékos töltöttség esetén jelezzen az app. Ez az, amivel megkímélhetjük az akkut, és hosszabb ideig megmarad az eredeti kapacitása, mint ha mindig 100 százalékra töltenénk.

Az app hirdetésekkel ingyenes, és a pro változat augusztus 22-ig olcsóbban 2,5 euróért megvehető a végleges 3,5 eurós ár helyett.