Itt a legújabb szuperolcsó iPhone-kihívó

2016.08.31. 11:36

A Blu nevű amerikai mobilgyártó kiadta a legújabb telefonját, és a Blu Pure XR-t rögtön az iPhone 7 olcsó androidos riválisának kiáltotta ki a média, holott utóbbi még meg se jelent.

Az Android 6-os változatát, a Marshmallow-t futtató Pure XR mindenesetre valóban meg van pakolva minden földi jóval:

  • 5,5 hüvelykes, full HD felbontású, a Samsung telefonjaiból ismert SuperAMOLED technológiájú kijelzőt kapott, felturbózva azzal a nyomáserősségre érzékeny 3d Touch-csal, amely az iPhone 6s-ben is megtalálható.
  • Egy 2GHz-es, nyolcmagos MediaTek Helio P10 processzor és egy Mali-T860 grafikus csip dolgozik benne, illetve 4 GB memória és 64 GB belső tárhely, utóbbi microSD kártyával bővíthető.
  • 16 megapixeles hátsó és 8 megapixeles előlapi kamerát kapott.
  • 3000 milliamperórás akkuja van, amely USB-C csatlakozón keresztül gyorsan tölthető.
  • Egy darabból kifaragott fémháza van, a képernyőt Gorilla Glass 3 védi. Az előlapi gomb megkapta a ma már kötelező ujjlenyomat-olvasót is.

De nem is a fenti számok a legfontosabbak, hanem a 299. Dollárban ugyanis ennyibe kerül a mobil, ami forintban 85 ezer. Felmerül a képek és az árcédula alapján, hogy a Blunak nem gyűlik-e meg a baja a riválisok jogi osztályával. Valóban be is perelték szabadalomsértésért, de talán váratlan helyről, a Blackberrytől jött a panasz néhány hete, hogy másolják a készülékeit.