Felrobban az akkuja, visszahívja a Note 7-et a Samsung

2016.09.02. 08:30

Alig két héttel azután, hogy a boltokba került a Samsung legfrisebb csúcsmobilja, a Galaxy Note 7, a cég azt tervezi, hogy világszerte visszahívja az összes készüléket – értesült a dél-koreai Yonhap hírügynökség. A példátlan méretű visszahívás oka, hogy a Note 7 akkuja töltés közben hajlamos felrobbanni.

Frissítés : A Samsung már pénteken hivatalosan is  bejelentette , hogy minden érintett készüléket kicserélnek. A cég szerint egymillió eladott telefononként 24-nél található meg az akkuhiba.

A robbanásveszély miatt a készülékek szállítását már egy nappal korábban felfüggesztették, és a dél-koreai cég vizsgálatot indított az ügyben. A Yonhap viszont úgy tudja, hogy a Samsung már világszerte tárgyal a visszahívásról azokkal a szolgáltatókkal is, amelyeknél már megvehető a mobil, a Verizon nevű amerikai telekomóriás például név szerint is előkerül. A hírek szerint a nagy-britanniai megjelenést is elhalasztották.

A cég egy név nélkül nyilatkozó munkatársa azt ígéri, a felrobbanó akkuknak utánajáró belső vizsgálatuk eredményét és a válaszlépéseket – vagyis feltehetőleg a globális visszahívást – a hétvégén, de legkésőbb jövő hét elején nyilvánosan is bejelentik. Azt is elmondta a hírügynökségnek, hogy az akkuhiba mindössze az eddig eladott készülékek 0,1 százalékát érinti.

Egy ilyen nagy és kínos hiba mindenképpen érzékenyen érintene egy gyártót, de a Samsungnak azért lehet különösen nagy érvágás, mert az utóbbi időszakban a cég nem teljesített túl jól, a legújabb, 7-es számozású modelljeitől a szakértők óriási sikert és a cég teljesítményének stabilizálódását várták.

A Galaxy Note 7-et egy hete mi is teszteltük, ide kattintva olvashatja el a tapasztalatainkat.