Vége a Nexus okostelefonoknak

2016.09.03. 10:07

Az Androidpolice több forrásból úgy értesült, hogy a Google két ősszel érkező telefonját az utóbbi évek gyakorlatával szemben nem Nexusnak fogják hívni, hanem Pixelnek. Egészen pontosan Pixelnek és Pixel XL-nek, hiszen két modell érkezik. Részleteket még nem tudni róluk, azon kívül, hogy az egyik 5, a másik 5,5 hüvelykes lesz.

Kérdés, hogy ez egyben azt is jelenti-e, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően a Google a mobilok gyártását is saját kézbe veszi, szemben a különböző partnercégekkel legyártatott Nexusokkal. A most érkező mobilokat az eredeti elképzelés szerint a HTC gyártaná, és bár az Andrpiodpolice egyik forrása szerint a Google meggondolhatta magát, még mindig az tűnik valószínűbbnek, hogy a tajvani cég marad a gyártó. Az viszont könnyen elképzelhető, hogy még inkább a Google brandje kerül majd előtérbe a forgalmazáskor.

A lépés mindenesetre a cég egységesítési törekvéseire utal. A Motorola volt vezére, Rick Osterloh a közelmúltban érkezett vissza a Google-höz, és állítólag azon van, hogy minél áramvonalasabb legyen a cég hardverkínálata. Az új név ezt már azzal is segítené, hogy a saját gyártású laptopjait (Chromebook Pixel) és tabletjét (Pixel C) is így hívják. Szintén beleillik ebben a képbe, hogy a Google anyacége, az Alphabet pénteken kaszálta el a Project Ara munkacímen évek óta fejlesztgetett moduláris telefont.

Szintén az Androidpolice tudta meg, hogy a Google október 4-én fog tartani egy nagy bemutatót, ahol a két Pixel-telefon mellett egy új, 4K felbontású Chromecastot is bemutatnak, illetve többet tudhatunk meg a Google Home-ról, a cég okosotthon-vezérlőjéről (esetleg okos otthonvezérlőjéről), amely az Amazon Echo közvetlen konkurenciája lesz. Az új Google-féle VR-nézegető, a Deaydream View dizájnját is itt fogják bemutatni.  • Hírek
  • Bankszámla