Samsung Note 7-e van? Itt megnézheti, robbanásveszélyes-e

2016.09.20. 10:57

A Samsung indított egy új oldalt, ahol mindenki, akinek Galaxy Note 7 telefonja van, ellenőrizheti, hogy az ő készüléke is robbanásveszélyes-e, vagy nyugodtan használhatja – illetve új mobil vásárlásánál segít biztonságos telefont venni.

Az oldalon a mobiltulajdonos bepötyögheti a készüléke IMEI-számát, a rendszer pedig kidobja, hogy kell-e cserélni a telefonját. Az IMEI-számot a *#06# tárcsázásával lehet előcsalni, de a mobil dobozás is megtalálható. Ezen kívül a Samsung frissíti a biztonságos mobilokon a töltöttséget jelző kis ikont is, a biztonságos készülékeken ez fehér helyett zöld lesz. Ha újonnan venne Note 7-et, akkor pedig arra figyeljen, hogy a dobozon legyen egy kis fekete négyszög a vonalkód mellett, ezzel jelzi a cég, hogy minden oké a telefonnal.

Szeptember elején robbant a hír, hogy robbanásveszélyes a Samsung legfrissebb csúcsmobiljának, a Note 7-nek az akkuja, ezért minden készüléket vissza fog cserélni a cég. Statisztikailag ugyan kevés mobilt érintett a probléma, gyorsan komoly balhé kerekedett a dologból, elkezdtek érkezni az első sztorik a valóban felrobbant és súlyos kárt okozó készülékekről, és több légitársaság meg is tiltotta a Note 7-ek használatát a gépein, a cég részvényárfolyama pedig azonnal esni kezdett.