Minden kiszivárgott a Google Pixelről

2016.09.27. 11:38

Október 4-én hardvereket mutat be a Google, és a legfontosabb információk már megjelentek. A Google Pixel és Pixel XL néven megjelenő mobilokról hónapok óta tudni lehetett, de korábban csak Sailfish és Marlin kódnéven pletykáltak róluk.

A kisebb méretű Pixelben az Android Police hírportál szerint 5 colos és full hd felbontású kijelző, 2 GHz-es rendszercsip, 4 GB RAM, 32 GB tárhely, 2770 mAh-s akku, valamint egy 12 és egy 8 megapixeles kamera lesz. Természetsen lesz a mobilon jack aljzat, usb-c porton lehet tölteni, és a hátlapra kerül az ujjlenyomat-leolvasó.

google pixel-930x465

A nagyobb méretű Pixel XL pontosan ugyanezt tudja, csak éppen 5,5 colos kijelzővel és 3450 mAh-s akkuval.

Nagyon valószínű, hogy a mobilok mellett egy új Chromecast médialejátszó is megjelenik, az Ultra nevű modell, amely 4K felbontású videókat tud megjeleníteni, és a korábbi modelleknél egy kicsit drágább lesz. A pletykák szerint 70 dollárba fog kerülni, szóval még ez sem megfizethetetlen. Természetesen megmarad a most kapható, full hd-s modell is, mert a legtöbbünknek nincs szüksége többre. 

Tabletre érkezik az Andromeda

A bizonytalanabb hírek közé tartozik, hogy milyen újítások lesznek a tabletek és laptopok piacán. Több forrás megerősítette, hogy a Google elkészült a hibrid, Androidot és Chrome OS-t kombináló rendszerével, az Andromedával, és ez állítólag két eszközön jelenik meg először.

A Pixel márkanév terjedését látva kicsit kételkedünk abban, hogy a Huawei egy Nexus tableten fogja bevezetni az Andromedát. Ez a gép 7 colos kijelzővel és 4 GB RAM-mal lesz ellátva, többet nem tudunk róla. Azért is lenne furcsa a Nexus név használata, mert közben egy Pixel 3 laptop megjelenéséről is pletykálnak. Ez komoly gép lesz, Intel processzorral, 32 vagy 128 GB tárhellyel és 8 vagy 16 GB RAM-mal, ujjlenyomatos beléptetéssel, négy mikrofonnal, és valószínűleg egy igen csinos kis árcédulával.   • Hírek
  • Bankszámla