Őrülten drága az uniós Google Pixel

2016.10.05. 10:10

A kedden bejelentett Google Pixel a keresőcég új csúcskategóriás okostelefonja, és a kategóriának megfelelően alakul az árazása. Azt még nem erősítette meg a Magyar Telekom, hogy mikor és mennyiért lesz kapható nála a mobil, ha egyáltalán beveszik a kínálatukba, de a német Telekom árai alapján egyértelmű, hogy 

bődületesen drága lesz.

A Deutsche Telekom oldalán teljes áron 760 euróért kínálják a Google Pixel kisebb tárhelyű, 32 GB-os verzióját, míg a 128 GB-os változatot 870 euróért adják. Ez forintban, magyar áfával korrigálva 250-290 ezer forint körüli árat jelent majd, és akkor még nem számoltunk az artisjus-adóval sem. 

Képernyőfotó 2016-10-05 - 8.45.52.png

A Pixel márkanév lépett a Nexus helyébe, és a Google már teljesen a saját márkanevén dobja piacra ezeket a mobilokat, a készüléken nem látható a gyártó neve (egyébként a HTC az).

A Pixelek, mert van egy nagyobb méretű kijelzővel szerelt XL-es verzió is, Qualcomm Snapdragon 821 rendszercsippel, 4 GB RAM-mal, hátlapra helyezett ujjlenyomat-olvasóval, 12,3 megapixeles kamerával, 32 vagy 128 GB tárterülettel, usb type-c adatporttal, 3,5 milliméteres jackaljzattal, valamint maximum 300 megabites LTE kapcsolattal, 802.11 a/b/g/n/ac szabványú wifivel és bluetooth 4.2-vel vannak felszerelve. A kisebb Pixelnek 5 colos, a nagyobbnak 5,5 colos kijelzője van.

google-pixel-and-pixel-xl

Kinézete alapján elmondható, hogy a Google Pixel úgy harcol az Apple iPhone ellen, hogy maga is iPhone-ná válik, bár igazából csak szemből nézve van némi hasonlóság, a hátlap elég egyedi és szép lett.

A kamera pedig a DxOMark vizsgálata alapján

az eddig legjobb mobilos kamera.

Még az iPhone 7 kamerájánál is jobb. Részletgazdag képeket rögzít, kevés fényben és vakuval is jók a színei, és az eddig legjobb képstabilizátor rendszert találjuk benne. Az igazán nagy újdonsg a HDR+ funkció, amely több tömörítetlen (raw) kép kombinálásával készít egyetlen nagy dinamikatartományú jpeg-et.

    • Tippek
  • Bankszámla