Leállítják a Galaxy Note 7 gyártását

2016.10.10. 09:39

A Yonhap koreai hírügynökség szerint a Samsung átmenetileg leállítja a Galaxy Note 7 gyártását. Miután a készülék szeptemberben piacra került, világszerte több tucat bejelentés érkezett, hogy a telefon akkumulátora kigyullad.

tumblr mj7ixxGmcq1ql8t12o1 500.gif
Fotó: Tumblr

A Samsung azonnal leállította a Galaxy Note 7 forgalmazását, és készülékcsere-programot hirdettek. De úgy tűnik, hogy az új telefonok sem biztonságosak.

Néhány eset a múlt hétről:

  • Egy Kentuckyban élő férfi hajnali négykor arra ébredt, hogy füstöl a Galaxy Note 7-ese.
  • Egy másik készülék a Louisville–Baltimore repülőjáraton gyulladt ki. Az utasokat leszállították, senki sem sérült meg.
  • Pénteken lángba borult egy 13 éves minnesotai lány telefonja.
tumblr nqxcppK3oc1rp0vkjo1 500.gif
Fotó: Tumblr

Az esetben a Samsung reakciója volt a legfurcsább. Bár tudtak a dologról, láthatóan megpróbálták megakadályozni, hogy az esetből újsághír legyen. Olyan szempontból érthető a dolog, hogy a Samsung körülbelül egymilliárd dollárt bukik a visszahíváson és a készülékcsere-programon, és úgy hiányzik nekik a rossz sajtó, mint üveges tótnak a hanyatt esés, mégsem gondolhatták komolyan, hogy az esetnek nem lesznek következményei.

Ahogy mi is megírtuk, az egyik legnagyobb amerikai mobilszolgáltató, az AT&T bejelentette, hogy leállítják a Galaxy Note 7 forgalmazását az Egyesült Államokban. A bojkotthoz azóta csatlakozott az amerikai T-Mobile is.

Az értesülések szerint a Samsung az amerikai, kínai és koreai felügyeleti cégekkel együttműködve állítja le a Galaxy Note 7 gyártását.

VNSuQot.gif
Fotó: imgur