Elromlott az iPhone 7 gombja? Semmi gond, kap egy virtuálisat

2016.10.18. 09:23

Az iPhone 7 és 7 Plus szakított a korábbi modellek fizikai gombjával a kijelző alatt, helyette egy érintésérzékeny, haptikus visszajelzést adó, de valójában nem mozgó gomb került a mobilokra. A felhasználókat megosztotta ez a megoldás, de az egyikük felfedezte az egyik előnyét is: ha elromlik, a telefon ezt érzékeli, és automatikusan bekapcsol egy virtuális pótgombot. (Maga a virtuális gomb nem újdonság, korábbi modelleken is be lehetett kapcsolni, de ehhez manuálisan kellett belemászni a beállításokba.)

Bár az új gomb elvileg strapabíróbb, mint a mozgó elődje, azért így is előfordulhat, hogy elromlik. Amikor viszont ez megtörténik, a telefon ezt érzékeli, és a kijelzőjén megjelenik egy üzenet arról, hogy a gomb ugyan javításra szorul, de addig is a kijelző aljára kirakott ideiglenes virtuális gomb fogja helyettesíteni.

A jövőre bemutatandó iPhone 8 a pletykák szerint több szempontból radikálisabb újítás lesz az idei modellnél, például a fizikai gombokat is teljesen elhagyja majd. Ha valóban így lesz, az iPhone 7 új Home-gombja lehet ennek az éles főpróbája.  • Vennék
  • Hírek