Jövőre már nem lesz szívás vidéken internetezni

2016.11.04. 11:35

Gödöllő lakossága igazán szerencsésnek mondhatja magát, mert a városukban elérhetővé vált 450 megabit per másodperc sebesség a Telekom mobilhálózatán.

Máshol nem ilyen szerencsések az emberek. Az előző hosszú hétvégén ismét megtapasztaltam azt az abszurditást, hogy az erdő szélén, ahol senki sem él, 4G sebességgel száguldoznak a bitek a mobilon, miközben a faluban elképesztően lassú, megabit alatti a hozzáférés, már ahol van egyáltalán térerő. Az is biztos, hogy a lefedettségi térkép több szolgáltató esetében hazudik. 

A Telekom viszont nagy erőket mozgósít, és azt mondja, hogy egy év alatt több mint 2600 kistelepülésre elviszi a 4G-t, a szupergyors mobilnetet. Ezek közt ráadásul van 1500 olyan település is, ahol ezernél kevesebben laknak, így a csúcstechnológia végre igazán széles körben elérhetővé válhat.

Csak megfelelő mobillal

Nagyon fontos tudni, hogy a 2017 novemberéig lezajló hálózatfejlesztés a 800 MHz-es frekvencián fog megvalósulni, szóval aki kipróbálná a gyors mobilnetet, az mindenképpen olyan mobilt vegyen, amelyik kezeli ezt a frekvenciát. Néhány olcsóbb készülék nem támogatja a 800 MHz-et, és a kereskedők erre nem igazán hívják fel a figyelmet.

Természetesen a 450 megabites, és a több mint 40 településen elérhető 300 megabites letöltési sebességhez is megfelelő készüléket kell választani.  • Hírek
  • Személyi kölcsön